Booking.com

 

Nog nooit was reizen zo gemakkelijk. Tegenwoordig kun je 's ochtends in New York zijn en 's avonds de prachtige stad Venetië bezoeken. 

 

Bijna alle plaatsen op deze site zijn binnen 24 uur, vanwaar ook ter wereld, bereikbaar. Wie wil, kan een paar dagen over de Amazone tuffen naar Manaus, de 'booming' rubber stad, maar je kunt er ook vanuit Rio rechtstreeks naar toe vliegen. Iemand uit Londen of New York kan binnen een dag en een nacht op het Paaseiland zijn, de meest afgelegen bewoonde plek ter wereld. Wie over voldoende financiële middelen beschikt en het reizen niet kan laten, kan alle reizen op deze site binnen een jaar 'doen'.


Een checklist met tips


Kijk allereerst naar je eigen voorkeuren: jungles of steden, een nieuwe cultuur of die van jezelf, ver weg of dichtbij. Kijk wat je kunt doen binnen de beschikbare tijd. Vergelijk prijzen: het kan altijd goedkoper, en misschien nog beter.

 

  • Gezondheid: wat zijn de risico's?
  • Uitrusting: controleer of je die van tevoren moet aanschaffen of beter ter plekke kunt aanschaffen.
  • Verzekering: regel die ruim van tevoren. Let op de kleine lettertjes. Weet je zeker dat je gerepatrieerd kunt worden en/of recht hebt op plaatselijke behandeling?
  • Noodgevallen: zorg voor een alternatief bij calamiteiten. Zorg voor goede contacten. Controleer alternatieve reismogelijkheden.
  • Taal: in een onbekende cultuur is een plaatselijke gids die een voor jou begrijpelijke taal spreekt, heel belangrijk. Een onverstaanbare gids is een ramp.
  • Communicatie: overweeg het meenemen of de aanschaf van een mobiele telefoon met internationale mogelijkheden. In geval van nood kan dat tijd en geld schelen, en van levensbelang zijn.
  • Aantal: alleen is beangstigend. Een groep is ook niet alles. Met zijn tweeën, drieën of vieren is doorgaans het aardigst.
Booking.com